" Lumea este ca o carte, iar cel ce nu călătoreşte citeşte doar o pagină..." - Sf. Augustin
"Suntem cu toţii pelerini în această călătorie, doar că unii dintre noi au hărţi mai bune" - Nellson R. DeMille.

vineri, 22 februarie 2013

Albastrul turcoaz al Kefaloniei : Peştera Melissani

Adesea fotografiez locuri frumoase oriunde merg în Natură: munţi semeţi, lacuri cristaline, cascade spectaculoase, câmpii înflorite, păduri luxuriante şi plaje exotice. Toate sunt forme deosebite de manifestare a naturii  care alcătuiesc un subiect ce nu trebuie ratat de orice fotograf.  Însă, cât de des ne aventurăm în lumea subterană? Probabil că „ foarte rar” este cu siguranţă răspunsul  dat de marea majoritate dintre noi, asta în cazul în care nu suntem speologi. Deşi există voci care susţin că lumea subterană este sinistră şi nu este fotogenică, astăzi vreau să demonstrez contrariul şi să vă prezint un loc  parcă desprins dintr-o altă lume. O lume din care preţ de câteva minute am făcut şi eu parte.


sâmbătă, 9 februarie 2013

Destinaţii de suflet (I)

Pentru că blogul meu se îndreaptă cu paşi repezi spre 5 ani de existenţă şi pentru că în cei 7 ani de cutreierat Europa  am reuşit să vizitez  22 de ţări, m-am gândit că este timpul  să trag linie şi să fac un top destinaţii care mi-au rămas în suflet.  De fapt, nu l-aş numi chiar top pentru că ordinea destinaţiilor este aleatoare. Hai să-i zicem un rezumat al celor mai frumoase locuri de vacanţă văzute până în prezent.

duminică, 3 februarie 2013

De prin lume fotografiate ( I )

Mi s-a întâmplat de foarte multe ori,  în vacanţele mele petrecute în diverse oraşe europene,  să trec pe lângă o statuie sau sculptură şi să mă întreb care este povestea sa. Ştiind că fiecare statuie are în spate o istorie şi comemorează ceva sau pe cineva într-un mod în care poate nu s-ar putea doar prin cuvinte,  m-am decis să vă port virtual într-un tur al celor mai interesante sculpturi în aer liber pe care le-am văzut în periplurile mele europene. Fie că este vorba de un soldat, fie că este vorba de o doamnă sau un deget uriaş, aceste sculpturi atrag privirea trecătorilor şi mai ales a turiştilor dornici să fotografieze ceva inedit.

1. "Le Pouce" – La Defense,  Paris

Dintre cele 70 de sculpturi din cartierul La Defense, una mi-a atras atenţia în mod deosebit. Este vorba de „Le Pouce” o sculptură inedită creată de sculptorul francez Cesar Baldaccini. Sculptura are forma unui deget uriaş, cântăreşte 18 tone, are o înălţime de 12 metri şi este din bronz. Sculptura a fost realizată în anul 1965, iar proiectul iniţial a fost făcut pentru galeria Claude Bernard ce avea ca temă mâna. Este simbol al „statului la ocazie”, al semnului cu degetul ridicat, însă dacă o vedeţi din spate nici prin cap nu o să vă treacă ce reprezintă ea cu adevărat. Cu ce seamănă, vă las pe voi să descoperiţi la faţa locului.

vineri, 1 februarie 2013

Călătorie fabuloasă în lumea cristalelor

Vă mărturiseam de curând  că Austria este ţara mea de suflet în care mă întorc oricând cu mare drag. Şi cum să nu mă întorc cu drag într-o ţară cu atât de multe oportunităţi fotografice? Unde peisajele alpine, sutele de lacuri montane şi cursurile idilice de ape exercită o atracţie aparte pentru orice călător însetat de frumos. Însă, în vara lui 2011, Austria avea să mă uimească din nou. Cum? În cel mai plăcut mod posibil!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...