" Lumea este ca o carte, iar cel ce nu călătoreşte citeşte doar o pagină..." - Sf. Augustin
"Suntem cu toţii pelerini în această călătorie, doar că unii dintre noi au hărţi mai bune" - Nellson R. DeMille.

vineri, 1 martie 2013

De prin lume fotografiate ( II )


Odată cu venirea verii şi plecarea în vacanţă aparatul foto devine indispensabil pentru mine. Cred că pentru orice turist tentaţia de a fotografia tot ce îi iese în cale este mai mare atunci când este departe de casă.  
La fiecare escapadă îmi iau angajamentul ca în această perioadă să fac măcar câteva fotografii care să merite un loc în albumul meu de vacanţă. Pentru că simt nevoia să imortalizez fiecare moment frumos,  locurile pe care le văd,  oamenii  noi pe care îi întâlnesc şi toate lucrurile incitante pe care le fac. Aceste fotografii de călătorie vor fi  păstrate  ca amintiri pentru tot restul vieţii.
Olimpic Beach - Grecia

Prietenii îmi spun adesea că e o mare pierdere de timp şi că în loc să mă bucur de fiecare loc vizitat, eu mă ambiţionez să-l văd mai mult prin obiectivul aparatului foto. Da, pe de-o parte este adevărat faptul că atunci când încerc să surprind imaginea perfectă, risc să pierd din intensitatea momentului. Însă, pe de altă parte, mă simt mult mai câştigată atunci când iau cu mine acasă acel loc, fie el şi într-o simplă poză. În plus de asta, ce v-aş mai arăta vouă, cititorilor mei, dacă nu fotografiez nimic?  Oricât de frumos ai prezenta un loc anume, dincolo de cuvinte, impactul vizual este cel care influenţează privitorul. Iar mai presus de orice pasiunea pentru fotografia de călătorie va rămâne pentru mine marea dragoste. Aşa că întotdeauna mă întorc acasă cu, cardurile pline de fotografii.
Kitzbuhel - Austria
Kitzbuhel - Austria
              Cei care mi-aţi urmărit constant blogul ştiţi că în afară de călătorii şi fotografii mai am o mare pasiune. Vă povesteam în trecut de pasiunea mea pentru flori şi cum se poate amenaja un balcon cu flori... Ei bine, că tot se apropie timpul de pus jardiniere la ferestre, m-am gândit să vă arăt câteva aranjamente florale  fotografiate în vacanţă.  Recunosc că m-am întors din fiecare călătorie cu o bogată colecţie de fotografii cu flori, pentru că mă fascinează  fiecare clădire din lemn sau din piatră, încoronată cu flori multicolore ce zâmbesc de la ferestre, lăsându-se admirate şi întrecându-se parcă într-un concurs al frumuseţii.  Cei care iubiţi florile aveţi acum ocazia să vă inspiraţi din aceste aranjamente florale realizate în diverse oraşe din Europa.
Kitzbuhel - Austria
Kitzbuhel - Austria

Kitzbuhel - Austria
Kitzbuhel - Austria

Kitzbuhel - Austria
Kitzbuhel - Austria
Hallstatt - Austria
St. Gilgen - AustriaAmboise  - Franţa

Lublijana - SloveniaLublijana - Slovenia
Padova - Italia

Geneva - Elveţia
Geneva - ElveţiaChamonx - Franţa
Chamonix- Franţa
Strasbourg - Franţa
Amboise - Franţa
Innsbruk - Austria
Stresa - Italia
Zermatt - Elveţia
Zermatt - ElveţiaSt. Gilgen - Austria

St. Gilgen - Austria

St. Gilgen - Austria
Kitzbuhel - Austria
Padova - Italia


Amsterdam - Olanda


Rothenburg - Germania
Rothenburg - Germania


Volendam - OlandaRothenburg - Germania


Volendam - Olanda

Volendam - Olanda

Pentru că m-a prins ora 24 aranjând poze şi pentru că între timp, calendaristic vorbind, a venit primăvara, transform acest post într-un mărţişor virtual, alături de toată preţuirea mea şi ele mai bune gânduri! Să aveţi o primăvară frumoasă!
14 comentarii:

 1. Foarte frumoase fotografiile. Imi plac ferestrele cu obloane si flori.

  RăspundețiȘtergere
 2. Minunate poze! Balconul acela înverzit din Ljublijana îmi place mult. E mai deosebit!
  Şi în mine se duce mereu acea luptă între a te abandona total şi a savuta fiecare moment la intensitate maximă sau a te rupe din această ''transă'' pentru a face poze de care mai apoi se poate bucura oricine, pe când amintirile sunt doar ale tale! :)
  Mulţumim frumos pentru mărţişor! Să ai parte de o primăvară frumoasă şi însorită!

  RăspundețiȘtergere
 3. Cred ca merita din plin efortul de a face poze. Poti sa retraiesti acele momente prin intermediul fotografiilor la ani distanta.
  Nu mai zic de faptul ca asa calatorim si ne inspiram si noi cititorii.
  O primavara frumoasa!

  RăspundețiȘtergere
 4. Servus,
  Am vazut ca esti pasionata de arta fotografica. Faptul ca ai un blog de travel este un mare avantaj de data asta pentru ca avem un curs foto profesionist pentru tine :)
  Detalii: http://sibiu.blogalinitiative.ro/campanii/care-sunt-avantajele-participarii-la-un-curs-foto-profesionist

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Bună,
   Ştiu de cursurile voastre, le-am şi promovat pe pagina mea de Facebook. Este tentant premiul oferit în această campanie, însă din păcate nu mă pot înscrie la un astfel de concurs în acest moment.
   Mulţumesc!

   Ștergere
 5. wow
  Articolul acesta mi-a mers direct la suflet! Austria ma incanta! Dar nici ferestrele francezilor nu sunt mai prejos!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Aşa este!Toate aranjamentele florale sunt frumoase în felul lor.

   Ștergere
 6. Faine POZELE cu balcoanele! Faine si pline de culoare!

  RăspundețiȘtergere
 7. Tufareanu Mircea1 martie 2014 la 12:12

  Ca de obicei o incantare sa-ti citesc articolul insotit de frumoase imagini de care ma leaga multe amintiri si datorita tie le revad cu placere...Multumesc Corina

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Şi eu vă mulţumesc pentru vizită şi cuvintele frumoase!

   Ștergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...