" Lumea este ca o carte, iar cel ce nu călătoreşte citeşte doar o pagină..." - Sf. Augustin
"Suntem cu toţii pelerini în această călătorie, doar că unii dintre noi au hărţi mai bune" - Nellson R. DeMille.

duminică, 30 octombrie 2011

A venit, a venit toamna....

Toamna şi-a intrat în drepturi! Zilele au devenit vizibil mult mai scurte şi în curând vom intra în anotimpul rece, iarna. Cu o tuşă puternică, natura îşi ia rămas bun pentru un timp. Razele blânde ale soarelui ne invită afară unde frunzele zboară însufleţite prin văzduh, iar natura se luminează de culori pe care numai sfârşitul toamnei le poate crea. Toamna este anotimpul în care natura ne farmecă pentru ultima oară cu o indescriptibilă splendoare de culori.














Toamna poate avea atât de multe înţelesuri diferite. E anotimpul recoltei, timpul în care ne facem proviziile pentru iarna .  Toamna este anotimpul  ploilor, al copacilor care plâng în ritmul căderii frunzelor, al norilor şi păsărilor călătoare. Dar şi al începutului de şcoală, bucuria revederii colegilor, emoţiile primei întâlniri. Cam asta înseamnă toamna pentru mine...













Dar mai presus de toate, toamna înseamnă peisaje colorate: un spectru de noanţe între verdele strălucitor al verii şi tonul plictisitor al iernii. Toamna este un anotimp plin de culoare, farmec şi schimbare. Păsările se pregătesc să migreze departe, acolo unde-i cald şi bine. Într-o bună zi, nu o să le mai auzim, nu o să le  mai vedem. În absenţa lor, natura ne pare deodată stingheră. A venit toamna! Abia atunci constatăm cu regret.... Tot cu regret ne dăm seama ca a mai trecut o vară. O vară frumoasă, cu călduri excesive şi secetă mare. Acum, că a trecut, ne este dor de ea. Trebuie totuşi să acceptăm că a venit toamna şi să găsim în aceasta motive de bucurie! Aşa că haideţi să ne bucurăm de darurile toamnei şi să o privim ca pe un anotimp fermecător.














Vă propun să ne bucurăm de ultimele zile însorite de toamnă şi să  pornim hai-hui prin Muzeul Satului, lăsându-ne privirile să se scalde în beţia de culori autumnale.
 

















































































































































































































































































































































Mai multe despre Muzeul Civilizaţiei Populare Tradiţionale ASTRA din Sibiu puteţi citi aici

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...