" Lumea este ca o carte, iar cel ce nu călătoreşte citeşte doar o pagină..." - Sf. Augustin
"Suntem cu toţii pelerini în această călătorie, doar că unii dintre noi au hărţi mai bune" - Nellson R. DeMille.

marți, 20 martie 2012

Kitzbuhel, un oraș colorat ( I )

În general, atunci când oamenii vorbesc despre un loc spunând că acesta ”pare desprins din basme” exagerează. Însă, de data aceasta nu este cazul. Imaginați-vă un vis devenit realitate, un loc de care să te îndrăgostești instantaneu. Cam așa este regiunea Tirol, una dintre cele mai populare din munții Alpi. Piscurile abrupte și stațiunile de schi din această provincie vestică a Austriei, atrag milioane de vizitatori în fiecare iarnă, dar vă puteți bucura de liniște și  peisaje alpine și în lunile de vară mai puțin aglomerate.
Orașul Kitzbuhel,  ascuns în Alpii Tirolezi  la o altitudine medie de 762 m, a fost la începuturile sale un mic orășel medieval care cu timpul s-a transformat până într-atât, încât în zilele noastre este considerat destinația secretă din visele oricărui împătimit al sporturilor de iarnă. Reputația Kitzbuhel-ului de centru șic al sporturilor de iarnă a fost câștigată o dată cu tripla victorie olimpică a localnicului Toni Sailer din anul 1956, la Competițiile de Iarnă din Cortina. Pe lângă aceasta, celebrele Întreceri Hahnenkamm atrag în zona de schi din Kitzbuhel entuziaști din toate colțurile lumii. Are mai mult de 50 de pârtii și nenumărate pante bine amenajate. Munții care înconjoară stațiunea Kitzbuhel au contribuit și ei la reputația orașului de zonă sportivă, mai ales Kitzbuheler Horn ( 1996 metri ), la est de Hahnenkamm ( 1712 metri). Vara, Alpii relativ blânzi oferă o serie de drumeții montane.





















   














Cu o suprafață de 58 km pătrați și o populație de 8400 locuitori, Kitzbuhel se află situat în provincia Tirol din nord-vestul Austriei, în apropierea orașelor Innsbruck (100 km ), Salzburg ( 85 km ) și Munchen ( 120 km). Zona înconjurătoare a orașului oferă peisaje pitorești și frumuseți naturale, rămase conservate și protejate grație legilor severe ale statului austriac. De fapt, întreaga vale unde este astăzi așezat orașul este garnisită de pajiști alpine. Este cert că agricultura ecologică și-a pus în mod strălucit amprenta pe impactul vizual al întregii zone. Contribuția majoră a fermierilor tirolezi se poate observa cu ochiul liber la orice colț. Îmi este și greu să-mi imaginez Kitzbuhel fără fermele idilice, pășunile domoale, împrejmuite cu garduri din lemn caracteristice regiunii sau căpițele de fân.


























Kitzbuhel cu istoria sa de o mie de ani și arhitectura tradițională este astăzi un amestec reușit între atmosfera vie și colorată a unei zone sportive; și eleganța unei stațiuni montane  cu restaurante, magazine și hoteluri. Casele medievale, în stilul cabanelor de munte, se amestecă foarte bine cu casele mai noi, în culori vii. Pe scurt, schior pasionat sau simplu turist, te vei simți minunat în această bijuterie austriacă. Iar cum vara se apropie cu pași repezi, ai toate motivele pentru o aventură în Kitzbuhel.
Până una alta vă invit să facem o plimbare pe străduțele înguste din centrul orașului, printre căsuțele colorate la a căror ferestre cascadele florale ne încântă privirea.


























9 comentarii:

  1. Casele sunt minunate, imi place la nebunie zona asta a Germaniei!

    RăspundețiȘtergere
  2. ... si doar ai spus dar eu am ramas cu gandul ca e aproape de granita cu Germania :-)

    RăspundețiȘtergere
  3. Am vizitat aceste orasel, este exact asa cum l-ai descris, de basm...

    RăspundețiȘtergere
  4. Superb ! Cred ca si iarna , imbracat in haine albe,orasul este la fel de atragator. Lipsesc ,poate, florile de la ferestre si mesele de la terase:)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Din pozele pe care le-am văzut, cam aşa este. Arată bine în orice anotimp. :)

      Ștergere
  5. Eu ma pregatesc sa-l vad mai spre vara, asa ca pozele mi-au prins bine:) Nu ma dezamageste, e un adevarat orasel austriac!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Este superb! Vacanţă plăcută vă doresc de pe acum. :)

      Ștergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...