" Lumea este ca o carte, iar cel ce nu călătoreşte citeşte doar o pagină..." - Sf. Augustin
"Suntem cu toţii pelerini în această călătorie, doar că unii dintre noi au hărţi mai bune" - Nellson R. DeMille.

sâmbătă, 12 decembrie 2015

Plaje de vis şi locuri de scufundat paradisiace ( I )

Recomandarea noastră: plaja Agiofili, insula Lefkada

Vă povesteam de curând despre vacanţa noastră din insula Lefkada, supranumită, datorită frumuseţii sale, şi "Caraibele Greciei", despre care puteţi citi mai multe aici. Acum însă, la final de an, m-am gândit să vă recomand una dintre destinaţiile noastre preferate, dintre cele pe care le-am vizitat anul acesta: plaja Agiofili, tot din Lefkada. Ne-am îndrăgostit de ea, aşa că vă oferim şi vouă ocazia, măcar virtual, să ne însoţiţi pe valuri până în acest mic paradis unde noi am petrecut clipe minunate în bătaia soarelui arzător de septembrie. Plaja Agiofili este micuţă, cuibărită într-un golf de o frumuseţe rară cu pietriş alb şi apă cristalină. 
La acest mic paradis se ajunge destul de greu, din Vasiliki pe drumul care trece prin port şi apoi pe un drum accidentat câţiva kilometri buni. Drumul este neasfaltat, cu pietre şi bolovani, iar dacă nu ai o maşină de teren, la un moment dat eşti nevoit s-o abandonezi şi să mergi o bună bucată de drum pe jos. La câteva sute de metri de locul în care am abandonat maşina drumul se bifurcă şi eşti pus în ipostaza de a alege, spre stânga sau spre dreapta. Eşti conştient că o mişcare greşită te stoarce de energie şi te duce pe alte coclauri. Instinctul ne spune să o luăm spre dreapta, paralel cu marea,  pe o cărare destul de neprietenoasă, cărare ce duce într-un punct mai abrupt al ţărmului, a cărui privelişte spre plaja Agiofili, îi taie respiraţia oricărui vizitator ajuns aici pe malul apei de un verde deschis. Efortul celor aventuroşi este cu siguranţă răsplătit de minunata panoramă.
Agiofili este cea mai sudică plajă din Lefkada şi un paradis pentru scufundători care pot explora sub ape un relief extrem de variat şi o faună minunată. Pietrişul alb şi apa perfect cristalină formează cea mai curată şi transparentă plajă din Lefkada.
De aici se coboară câteva trepte din stâncă până la baza plajei formată din nisip măricel lângă mal şi pietricele albe spre stânci. Intrarea în apă nu este lină, apa creşte brusc odată ce faci doar câţiva paşi. Din păcate plaja nu este amenajată, neavând toalete ecologice, astfel încât toate tufele până aici, sunt "marcate" de turiştii cufuriţi. Alături de drumul forestier care duce la plajă, acesta este singurul minus al acestei plaje. Pentru a evita mirosul neplăcut care te loveşte pe măsură ce te apropii de Agiofili, la plajă puteţi ajunge şi pe mare, cu taxi-boat-ul "Poseidon". Un vaporaş care pleacă din Vasiliki din oră în oră. Preţul unui bilet dus-întors este 6 eruo/persoană. Ultima plecare de pe plajă este la ora 18:30, programul se modifică în funcţie de sezon.
Plaja Agiofili este una dintre cele mai izolate plaje din Lefkada, dar şi una dintre cele mai frumoase. Pe plajă există un mic chioşculeţ improvizat de unde puteţi să vă aprovizionaţi cu băuturi răcoritoare. Tot de pe plajă se pot închiria şezlonguri şi umbreluţe ( 7 euro setul). Şi poate cel mai important: să nu vă uitaţi ochelarii de snorkeling, dacă doriţi să interacţionaţi cu peştişorii. Dacă intraţi în apă, în partea dreaptă lângă stâncă, există un banc de peşti de toate felurile, care mai de care mai frumos colorat. Luaţi cu voi ceva mâncare pentru peşti, se vor aduna în jurul vostru cât aţi clipi. Nouă ne-au mâncat o pungă de bake rools, una de cipsuri şi una de alune. :))

Plaja Agiofili se află într-un decor simplu, natural şi este o plajă superbă, intimă cu un peisaj subacvatic minunat, un loc ideal pentru o după amiază însorită. Dacă îţi place să înoţi printre sute de peşti de diferite forme şi culori, atunci ai ajuns exact unde trebuie.
Vă las în compania imaginilor cu cea mai clară şi curată apă din Lefkada.
Septembrie 2016
Septembrie 2016
Septembrie 2015
Septembrie 2015

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...