" Lumea este ca o carte, iar cel ce nu călătoreşte citeşte doar o pagină..." - Sf. Augustin
"Suntem cu toţii pelerini în această călătorie, doar că unii dintre noi au hărţi mai bune" - Nellson R. DeMille.

vineri, 11 ianuarie 2013

Sejur de vis la Casa Moşului din Cârţişoara

În ultimii ani vacanţele mele s-au desfăşurat în afara graniţei ţării. Astfel am avut ocazia să staţionez la nenumărate hoteluri, vile şi pensiuni. Unele locaţii mi-au oferit servicii de calitate, altele dimpotrivă, sub orice critică.  La început de an am avut ocazia să petrec un sejur de 5 zile la pensiunea Casa Moşului din localitatea Cârţişoara, judeţul Sibiu. O pensiune frumoasă, cochetă şi foarte primitoare care a fost nominalizată pensiunea anului 2012 în cadrul celui mai prestigios eveniment din industria ospitalităţii şi a turismului din România. Este o pensiune atât de intimă şi primitoare încât e musai să v-o prezint.

Accesul la pensiunea Casa Moşului se face din DN7C, Transfăgărăşan, prima stradă la dreapta după ce treci de muzeul Badea Cârţan. Pensiunea Casa Moşului este oaza de relaxare a celor care iubesc tradiţia şi natura, în egală măsură. Se află în mijlocul satului şi este  dotată cu tot confortul lumii moderne. Dimineaţa razele soarelui învăluie dormitoarele care capătă o strălucire magică. Albul imaculat al pereţilor, maroul închis al mobilierului, luciul pardoselii alcătuiesc un decor în care fiecare element este evidenţiat, bucurându-se de un contrast bine gândit şi dozat.
Bucătăria pensiunii este foarte bine dotată ca aceea a unei gospodării cu pretenţii. Are de toate, de la aragaz, frigider, filtru de cafea, veselă, tacâmuri, cratiţe şi până la ştergare specifice zonei.
Livingul de 140 metri pătraţi este, poate, cel mai important spaţiu al pensiunii, îmbrăcat în haine rustice, cu nenumărate obiecte decorative pline de trecut şi istorie, cu elemente naturale precum lemnul şi piatra,  reprezintă un spaţiu plin de valoare, o oază perfectă de relaxare şi linişte. 
Foarte spaţios şi bine împărţit livingul este locul unde seara oaspeţii se adună în jurul şemineului din piatră în care trosneşte focul de lemne, un loc numai bun pentru serile geroase de iarnă, pentru a ciocni un pahar de vin fiert şi a depăna amintiri.


Scara din lemn care te poartă spre dormitoarele aflate la etaj este realizată de un meşteşugar din judeţul Hargita după o idee a proprietarilor. Ni s-a spus că fiecare membru al familiei şi-a pus amprenta în amenajarea şi decorarea acestei pensiuni,  interiorul fiind gândit în cel mai mic detaliu, pentru a creea  senzaţia de odihnă şi relaxare.
Aici la pensiunea Casa Moşului în fiecare zi am savurat cele mai gustoase preparate gătite cu migală. De la gustări tradiţionale zonei precum telemea, unt, lapte de bivoliţă,  cârnăciori şi slăninuţă; şi până la preparate gătite proaspăt din peşte, carne de viţel , pui sau porc, asezonate cu delicioasele murături ale casei. Prăjiturile de casă, mierea şi dulceţurile ne-au făcut să ne lingem pe degete. În toate aceste zile am avut parte de un adevărat răsfăţ culinar.  Mărturisesc că aici la Casa Moşului am mâncat cea mai bună îngheţată de casă, pregătită special pentru noi, din cele mai bune ingrediente. Am aflat şi reţeta dar nu v-o spun.  Şi acum când privesc pozele nu pot decât să .....salivez! :p





Pensiunea este clasificată cu 4 stele şi are o capacitate de 11 locuri. 2 camere matrimoniale, 2 camere cu 2 paturi şi o camera cu 3 locuri. Fiecare cameră este dotată cu baie proprie.  Trei dintre camere au balcon spre curtea interioară cu o vedere minunată spre munţii Făgăraş. Toate camerele sunt dotate cu LCD/cablu tv/ internet wireless. În interiorul pensiunii nu se fumează dar se poate fuma pe terasă.
Curtea este plină de pomi fructiferi: meri, peri, pruni,cireşi, nuci. Vara te poţi relaxa într-un hamac, iar iarna ai la dispoziţie 1100 mp spaţiu suficient pentru o partidă de bulgăreală ca-n copilărie. Curtea pensiunii este apărată cu străşnicie de Sasha un Golden Retreiver foarte inteligent,  prietenos şi jucăuş  .

În jurul pensiunii panorama este încântătoare. Peisajul montan, aerul de munte, dealurile care înconjoară aşezarea îmbrăţişând-o parcă, gospodăriile ţărăneşti autentice, toate acestea te  îndeamnă să mai rămâi. Dacă vrei să ai parte de o vacanţă ca-n poveşti la aer curat de munte,  evadează din urban şi petrece un sejur în calmul şi naturaleţea peisajelor de munte. O vizită la Cârţişoara la pensiunea Casa Moşului este o experienţă deosebită în care vei cunoaşte oameni calzi lângă care  să te bucuri din plin de toate zilele pe care le vei petrece aici.  Poţi petrece aici clipe de neuitat într-un ambient rustic extraordinar, având toate facilităţile moderne, atmosfera călduroasă şi peisaje de vis.

Pentru a afla ce se poate vizita în zonă, vă recomand să citiţi acest articol de pe site-ul Ghiduri-Turistice

19 comentarii:

  1. Imi aduce foarte tare aminte de o pensiune minunata din satul Magura. Multumim pentru recomandare. ;)

    RăspundețiȘtergere
  2. Început de an promiţător, câteva zile de răsfăţ într-o locaţie minunată. Sper să ai parte de cât mai multe astfel de momente!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Aşe e Simona!
      Să sperăm că o să avem un an bun din punct de vedere al călătoriilor! :)

      Ștergere
  3. Chiar că arată tare fain, sigur o să ajung prin zonă anul ăsta şi poate o să merg şi pe la Casa Moşului... :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Datele de contact le găseşti aici http://www.casa-mosului.ro

      Ștergere
  4. Faina pensiunea! Arata tare bine! O vacanta aici cred ca este un adevarat rasfat, mai ales cu preparatele alea..yamii.
    Imi aminteste de un revelion petrecut la o pensiune asemenatoare langa Rucar...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Aşa este Larisa. E un loc tare fain de linişte şi relaxare! :)

      Ștergere
  5. Superb! O combinatie de fotoreportaj si relaxare meritata din plin de catre excursionistul pasionat. Felicitari Corina! "Casa Mosului" este o pensiune de vis, splendid asezata in satul Cartisoara la poalele muntilor Fagaras cu acces la Transfagarasan, cascada si lacul Balea, totodata si la culmile Fagarasilor, asezare care permite atat drumetii diverse cat si practicarea sporturilor de iarna in anotimpul alb, asa dar un turism de 4 anotimpuri intr-o pensiune rostuita cu dragoste si migala, in care conservarea specificului local se imbina cu grija pentru fiecare amanunt,iar oaspetii se simt ca acasa, inconjurati de atentia unor oameni deosebiti.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mulţumesc, Călin.
      Săptămâna viitoare va fi publicat pe site-ul Ghiduri-Turistice articolul complet, bineînţeles însoţit de imagini din locurile vizitate. O să postez link-ul şi aici la finalul articolului.
      PS: ţi-am aprobat un singur comentariu pentru că, conţineau acelaşi mesaj.

      Ștergere
  6. Am stat o noapte la aceasta pensiune in octombrie 2011, la intoarcerea dintr-un concediu in Cehoslovacia & Polonia. La fel ca si tine in ultimii ani am facut vacante mai mult pe afara. O astfel de pensiune ma face sa ma gandesc la mai multe vacante petrecute in Romania. Bine, Transfagarasanul il stiu de vreo 30 de ani, insa un loc asa fin nu prea era in zona.
    Am scris si eu pe blogul meu un articol despre Casa Mosului, mai intr-o alta maniera decat articolul tau: http://noptisizile.blogspot.ro/2011/10/casa-mosului.html

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Am citit articolul cu mult înainte să fiu oaspete la Casa Moşului. Mi-a plăcut atât articolul cât şi imaginile!

      Ștergere
    2. Multumesc! Auzi? Ai observat ca proprietarul pensiunii seamana foarte bine cu Rea Garvey de la Reamonn? Sigur sunt rude. Mai ales ca trupa a si stat la pensiune. Ce zici? http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/5/56/Kk2.jpg

      Ștergere
    3. Nu am observat! Sinceră să fiu nici nu am auzit de această formaţie până nu demult :) Însă am văzut la Casa Moşului pozele cu ei. :)

      Ștergere
  7. si cat costa ma sa stai 3-4 zile la astia?
    te rupe la bani....

    RăspundețiȘtergere
  8. cat de frumos este catelusul! :)

    RăspundețiȘtergere
  9. Foarte frumoasa aceasta locatie.

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...