" Lumea este ca o carte, iar cel ce nu călătoreşte citeşte doar o pagină..." - Sf. Augustin
"Suntem cu toţii pelerini în această călătorie, doar că unii dintre noi au hărţi mai bune" - Nellson R. DeMille.

duminică, 8 februarie 2015

Patru anotimpuri şi o simfonie de culori în Muzeul Satului

Cele patru anotimpuri: primăvara, vara, toamna şi iarna  sunt etapele prin care trecem nu doar noi oamenii ci şi natura. Probabil că sunt puţini cei care reuşesc să trăiască în armonie cu cele patru anotimpuri, cu schimbările ce se produc în natură şi cu aceste etape de trecere de la un anotimp la altul. Pentru că adesea sunt întrebată în ce anotimp recomand o vizită în  Muzeul Satului din Sibiu, astăzi  vă propun să trecem în revistă fiecare anotimp în parte, pentru că aici fiecare anotimp are farmecul şi frumuseţea lui; şi fiecare anotimp te îndeamnă la visare. Rămânând să vă decideţi voi ce perioadă a anului vi se potriveşte cel mai bine.

Primăvara natura renaşte şi totul prinde viaţa, pomii încep să înmugurească, lacul se dezgheaţă iar brazii privesc mândri spre soare. Peisajele din Muzeul Satului prind culoare, parfumul florilor se amestecă cu ciripitul păsărilor care întregesc minunile acestui anotimp. Primăvara este perioada în care şi căsuţele din muzeu sunt redeschise publicului larg.





















Vara pământul e cald, ziua este mai lungă decât noaptea, iar noi oamenii suntem cuprinşi de o stare de fericire. Este de înţeles că în această perioadă a anului muzeul este cel mai vizitat, iar evenimentele culturale scot week-end de week-end sibienii afară din case.


Toamna este anotimpul în care natura ne farmecă pentru ultima oară cu o indescriptibilă splendoare de culori. Pământul încă este cald dar atmosfera începe să se răcească.  Încet- încet schimbările apar. Florile încep să se ofilească, copacii se scutură iar păsările zboară spre ţările calde. Vremea se strică, apar ploile, începe să fie urât afară şi fiecare dintre noi suntem cuprinşi de stări de melancolie. Totuşi în zilele frumoase razele blânde ale soarelui ne invită afară unde natura se luminează de culori pe care numai toamna le poate crea.





















Iarna dacă priveşti pe fereastră, ţi se face imediat dor, poate mai mult ca niciodată, de primăvara cu florile ei colorate, cu verdele crud al frunzelor şi ciripitul vesel al păsărilor. Din păcate în această perioadă nu puteam aduce aerul de primăvară în case, însă trebuie să ştiţi că iarna are multe părţi frumoase. Prima chiciură acoperă culorile copacilor şi îmbracă tot peisajul în haine argintii. Lacul a îngheţat, păsările au plecat iar fiecare căsuţă este pusă în valoare cu totul altfel. Viaţa pare să se fi retras în altă parte, însă natura face doar o mică pauză. Dacă banca nu vă mai poate convinge să vă aşezaţi, totuşi natura acoperită de haine albe şi argintii vă poate fermeca în timpul unei plimbări.























Dacă ar fi după mine şi aş putea să cuprind toate cele patru anotimpuri în 24 de ore, mi-ar plăcea ca ziua să arate aşa: dimineaţa şi la amiaz vară, în timpul zilei primăvară, spre seară să fie toamnă, iar noaptea poate liniştit să fie iarnă. :)

Despre Muzeul Satului mai multe v-am povestit aici unde v-am prezentat pas cu pas fiecare căsuţă în parte.
Mai multe imagini de toamnă găsiţi aici, iar de iarnă aici, aici  şi aici.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...